V meste postupne odstraňujú škody po búrke

09.06.2012 Michalovce

Michalovce 9. júna (TASR) – Búrka spojená so silným nárazovým vetrom, ktorá sa dnes v skorých ranných hodinách prehnala Zemplínom, pravdepodobne napáchala najväčšie škody v Michalovciach.
Primátor mesta Viliam Záhorčák pre TASR uviedol, že pri búrke došlo k poškodeniu viacerých stromov, pričom niektoré popadali na komunikácie. Na niekoľkých objektoch došlo k strhnutiu časti strešných krytín.
"Počasie sa už umúdrilo - aspoň nateraz - a zatiaľ nevidíme dôvod na vyhlásenie krízovej situácie. Naším prvoradým cieľom je sprejazdniť cesty, čo zabezpečujú pracovníci technických služieb v spolupráci s hasičmi," povedal Záhorčák.
Zdôraznil, že v meste prebieha monitoring s cieľom odhaliť škody, ktoré by mohli ohroziť obyvateľov.
Dodal, že samospráva doposiaľ nemá nahlásené žiadne zranenia osôb. Najväčšie škody na mestskom majetku pravdepodobne budú na porastoch v parku Kerta, ktorý mesto získalo do vlastníctva minulý rok.
Primátor potvrdil, že podľa jemu dostupných informácií došlo k značnému poškodeniu strešnej krytiny na budove psychiatrickej liečebne na ulici A. Hrehovčíka. Túto situáciu však rieši vedenie zdravotníckeho zariadenia, ktoré bude následne informovať mesto.
Podľa primátora budú presnejšie škody na majetku mesta, spoločností i občanov známe až v priebehu niekoľkých dní.
 

Vyberte región